tag:blogger.com,1999:blog-5161158346924546343.post9064110338308402157..comments2023-10-17T15:42:37.089+02:00Comments on Dobre smaki: Idealne schaboweEPKhttp://www.blogger.com/profile/15462175160874519872noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-5161158346924546343.post-67582753677538433562014-05-15T12:07:55.933+02:002014-05-15T12:07:55.933+02:00Fajnie że tak dobrze są opisane podstawowe przepis...Fajnie że tak dobrze są opisane podstawowe przepisy. Każdy kto zaczyna swoją kulinarną zabawę znajdzie pomoc i odkryje swój idealny sposób przyządzania :-) Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5161158346924546343.post-7364576032549611302013-06-23T21:51:17.000+02:002013-06-23T21:51:17.000+02:00A ja właśnie zaczynam moją przygodę z kuchnią i pr...A ja właśnie zaczynam moją przygodę z kuchnią i przepis okazał się wyśmienity. Dziękuję i pozdrawiam. MichałAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5161158346924546343.post-90035631568521601712013-06-12T14:40:38.987+02:002013-06-12T14:40:38.987+02:00I co w związku z tym? To właśnie miał być przepis ...I co w związku z tym? To właśnie miał być przepis na najzwyklejsze schabowe. Odkrywcze przepisy są w niektórych innych postach na tym blogu.EPKhttps://www.blogger.com/profile/15462175160874519872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5161158346924546343.post-85304360919239241672013-06-12T14:36:20.473+02:002013-06-12T14:36:20.473+02:00Najzwyklejszy w świecie schabowy. Nic odkrywczego ...Najzwyklejszy w świecie schabowy. Nic odkrywczego w tym przepisie nie znalazłem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5161158346924546343.post-51022215668518204722012-06-22T17:34:27.267+02:002012-06-22T17:34:27.267+02:00Przepis jak najbardziej OK! Dodam, że bardzo dobry...Przepis jak najbardziej OK! Dodam, że bardzo dobrym połączeniem schabowego są pieczarki i ser zółty. Pieczarki (ok. 0,5 kg) myjemy, czyścimy, kroimy w plastry i wrzucamy na gorącą patelnię (bez tłuszczu, pieczarki puszczą soki będą się dusić we własnym sosie). Kiedy pieczarki się podduszą, dodajemy łyżkę masła i przesmażamy. Następnie dodajemy kieliszek białego wytrawnego wina i znowu podduszamy, aż będą "al dente". Dodajemy kubek śmietany 18%, doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy pokrojony szczypiorek. Dopiero teraz doprawiamy solą i świeżo mielonym białym pieprzem. Na kotleciki (jak są już usmażone) kładziemy plaster zółtego sera i czekamy jak się roztopi. Kotleciki z serkiem przekładamy na talerz i na wierzchu dajemy nasze pieczarki. Kotlecik PALCE LIZAĆ, a dla tych, których dzieci nie przepadają za schabowym, będzie to nowe ULUBIONE danie. Jako dodatek proponuję nowe ziemniaczki z wody, posypane koperkiem i mizerię.Anonymousnoreply@blogger.com