Składniki do tych muffinek są raczej jesienne, ale akurat takie miałam pod ręką i oto co z nich wymyśliłam
Składniki:
- 380 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g cukru
- szczypta soli
- łyżeczka cynamonu
- 3 jabłka
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 100 g oleju
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sól i cukier. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, dodać do "suchych" i dokładnie wymieszać. W drugiej misce połączyć mleko, roztrzepane jajka i olej. Wlać "mokre" do "suchych" i wymieszać. Nakładać do natłuszczonych foremek. Piec 20 minut w 200 st. C. Po upieczeniu parę minut potrzymać w formie po czym wyjąć.
4 komentarze:
dobre na każdą porę roku :)
takie połączenie smakuje cały rok :)
Na szczęście macie rację :-)
Śliczne muffinki :)
Właśnie otworzyłam słoik jabłek, więc pewnie reszta wyląduje w muffinkach :)
Pozdrawiam i dziękuję za udział w akcji,
Domi z kuchni :)
Prześlij komentarz