Składniki:
- szklanka grochu w połówkach
- 4 szklanki wody
- 2 łyżki masła klarowanego (ghi)
- pół łyżeczki gorczycy
- łyżeczka kuminu
- pół łyżeczki sproszkowanego chilli
- 2 szklanki mrożonego szpinaku
- 2 pomidory
- łyżeczka soli
Szpinak rozmrozić. Groch namoczyć w wodzie i ugotować do miękkości. Ja gotowałam w szybkowarze, więc ominęłam namaczanie. (Tak naprawdę to w ostatniej chwili się zdecydowałam na to gotowanie i nawet bym nie zdążyła namoczyć, szybkowar mnie uratował.)
W drugim garnku rozgrzać masło, wsypać na nie przyprawy, chwilę podsmażyć, dodać szpinak i smażyć kilka minut. Pomidory pokroić. Do szpinaku dodać pomidory, sól i groch. Chwilę pogotować i gotowe. Podawać z ryżem lub chlebkami.
Jak na kuchnię indyjską to bez rewelacji. Niestety ciapowaty szpinak za bardzo kojarzy mi się z przedszkolem. Przyprawy ratują sytuację, ale nie do końca.
Jak na kuchnię indyjską to bez rewelacji. Niestety ciapowaty szpinak za bardzo kojarzy mi się z przedszkolem. Przyprawy ratują sytuację, ale nie do końca.
5 komentarzy:
Takiego jeszcze nie widzialam! Ale jesli jest szpinak, to juz mi sie podoba :)
Tak, ja też zapomniałam namoczyć soczewicy do dal, więc musiałam się ratować długim gotowaniem :)
Jestem wielbicielka szpinaku i Twoje ostatnie słowa mnie trochę zasmuciły...
Ja też pomyślałam, że jak szpinak z grochem, to będzie pycha. Chyba sprawdzę, czy mi może zasmakuje ;)
Ja też się zawiodłam na tym szpinaku. Spróbuję jeszcze kiedyś zrobić z liściastym, myślę, że w tym tkwi problem. No i dowalę więcej przypraw :-D
Looking for the best place to buy Psychedelics muhsrooms , MDMA ( molly ) , coke , lsd , pills, cystal meth, exotics vapes, carts and more others online at natural meds online shop
Click below for purchase
buy pure bio cocaine online
buy pure colombian coke online
buy crack cocaine online
buy pure Volkswagen coke online
Prześlij komentarz