Składniki:
- 2 kromki pieczywa tostowego (ale ja używam też nietostowego na zakwasie)
- 3 łyżki masła
- łyżeczka mielonego cynamonu
- ulubiony dżem (na razie testowałam brzoskwiniowy i czarnoporzeczkowy, z oboma wyszło pyszne, ale spod brzoskwiniowego lepiej czuć cynamon)
Kromki przygotować w tosterze. W tym czasie wymieszać masło z cynamonem, po czym posmarować ciepłe kromki. (Próbowałam też posmarować masłem i posypać cynamonem, ale to nie to samo, bo się cynamon nierównomiernie rozmieszcza. Jednak mieszanie wcześniejsze jest lepsze). Gdy masło się rozpuści i wchłonie, posmarować dżemem.
Druga grzanka nie dotrwała do zdjęcia.
1 komentarz:
Bardzo prosty pomysł, ale podoba mi się, bo lubię aromat cynamonu z rana (często dodaję sobie do mleka z płatkami).
Prześlij komentarz