Składniki:
- ok. 20 rzodkiewek
- 2 cebule
- 8 ugotowanych ziemniaków
- 100 g białej fasoli
- ugotowana marchewka
- kilka łyżek curry
- sól, pieprz, kumin
Fasolę namoczyć. Rzodkiewki pokroić w plasterki, ale nie obierać. Cebulę posiekać i podsmażyć (najlepiej na oliwie). Dodać rzodkiewki i przyprawy. Dusić kilka minut. Ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę w talarki. Ziemniaki, marchewkę i fasolę dodać do rzodkiewek i dusić jeszcze kilka minut.
Potrawa przygotowana do odgrzania w pracy (w końcu to tydzień z Lunchboksem) wygląda jak na zdjęciu poniżej. Jak widać jest to jedzenie w stylu "nie patrz na mnie tylko jedz". Zapewniam, że smakuje dużo lepiej niż wygląda.
1 komentarz:
Też zrobiłam rzodkiewki w curry, ale taki do słoika, mam je na swoim blogu, zapraszam do wejrzenia w przepis :)
Prześlij komentarz