28 listopada 2009

Surówka z kapusty pekińskiej

Ta sałatka chodzi za mną ostatnio w ciąg i mogę ją jeść na okrągło.

Składniki:
  • główka kapusty pekińskiej
  • pół puszki kukurydzy
  • dwa ogórki kiszone
  • łyżka majonezu
  • cztery łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Jak to przy sałatkach i surówkach bywa przygotowanie nie jest zbyt wyszukane. Kapustę należy poszatkować, ogórki pokroić w kosteczkę. Wymieszać wszystkie składniki i gotowe.




Ten przepis uczestniczy w

II Bar sałatkowy zaproszenie

3 komentarze:

Anonimowy pisze...

Miałam okazję spróbować tej sałatki od samej autorki i baaardzo mi smakowała :)))

EPK pisze...

No to cieszę się, Anonimie. ;-)

Izaa pisze...

fajny przepis....zapisuje i zrobię na pewno..;):)