Składniki:
- pęczek zielonych szparagów
- duża czerwona papryka
- średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- łyżka świeżo startego imbiru
- 2 łyżki sosu sojowego
- łyżka ostrego sosu chilli
- sól, pieprz, ostra papryka
- olej do smażenia
Bardzo mocno rozgrzać woka, wrzucić na niego cebulę, czosnek i imbir a po chwili szparagi. Smażyć 3-4 minuty po czym dorzucić paprykę i smażyć jeszcze 2 minuty. Podczas całego smażenia cały czas mieszać. Na koniec dolać sosy i doprawić.
5 komentarzy:
przepysznie wyglądają!
ja się jeszcze szparagowemu szaleństwu nie poddałam. może szkoda.
Właśnie (dopiero!) zaczynam odkrywać szparagi...więc przepis jest jak najszybciej do wypróbowania ;)
@JustMy No nie wiem, jak dla mnie to wyglądają jak połamane, twarde gałązki. Jak większość moich wytworów wyglądu to to nie ma dobrego. Smakowało lepiej. ;-)
@asieja Oczywiście, że szkoda!
@kostka Mam nadzieję, że Ci będzie smakować
Było pyszne...
Prześlij komentarz