Składniki:
- 2 małe pomarańczowe marchewki (w średniowieczu mieli i inne kolory, ale mnie one niestety nie są dostępne)
- 2 małe brzoskwinie
- 1 małe jabłko
- łyżka płynnego miodu
Marchewki obrać, brzoskwinie oddzielić od pestki, z jabłka wyciąć gniazdo nasienne. Następnie wszystko pokroić w kostkę, połączyć, dodać miodu i wszystko wymieszać.
Wyszła mi z tego lekka sałatka owocowa, kwaskowa, ale lekko złamana słodyczą miodu. Akurat na początek lata.
A jako ilustracja muzyczna niech posłuży poniższa pieśń. (tylko dla cierpliwych, bo długo się rozkręca)
2 komentarze:
dawno nie jadłam owocowej sałatki :) a tyle mamy owoców, że faktycznie i ja muszę przygotować w swojej kuchni :)
buziaczki!
Pięknie wygląda!
Prześlij komentarz