Składniki:
- 3 łyżki oliwy
- 2 cebule
- 4 ząbki czosnku
- 3 ziemniaki
- 4 pomidory
- 2 marchewki
- duża cukinia
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- 4 posiekane świeże listki szałwii
- łyżka posiekanych świeżych liści rozmarynu lub łyżeczka suszonego
- puszka czerwonej fasoli
- 4,5 litra wrzątku
- 1 kwiat brokułu
- puszka ciecierzycy
- sól, pieprz
- szklanka ryżu
- parmezan
Wszystkie warzywa przygotować i pokroić w kostkę, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę. Wrzucić cebulę, czosnek, ziemniaki, pomidory, marchewki, cukinię, pietruszkę, szałwię, rozmaryn i fasolę. Zalać wrzątkiem. Gotować przynajmniej 40 minut. Dodać brokuła i ciecierzycę, gotować dalsze kilkanaście minut. Posolić, popieprzyć, wsypać ryż i gotować jeszcze 20 minut. Przed podaniem posypać parmezanem.
4 komentarze:
tak samo piekne jak pozostale ;)
Piec kucharek, jeden pomysl - i piec zupelnie roznych zup :) Twoja wyglada bardzo smacznie!
Maggie, bardzo trafna uwaga ;)
Ale tak jak pisałam u siebie o Minestrone to ta zupa ma to do siebie, że każdy będzie ją robił inaczej. I w tym jej cały urok.
Dobormiło dizeki za kolejne "spotkanie" :)
Twoja wersja jest niesamowicie treściwa. Szczególnie podoba mi się ten dodatek rozmarynu;)
Prześlij komentarz