Skorzystałam ogólnie z przepisu Gruszki. Podaje ona proporcje na 8 hamburgerów, ja zrobiłam grubsze kotlety i wyszło mi 6 sztuk (bo tyle miałam bułek). Oto moje „kanapki z hamburgerem”:
Składniki:
- 500 g mielonej wołowiny
- 2 małe cebule
- 6-8 bułek do hamburgerów
- ogórek kiszony (lub konserwowy)
- 4 łyżki majonezu
- pół łyżeczki cukru
- łyżeczka musztardy
- plastry żółtego sera (tyle ile bułek, najlepiej topionego)
- sałata, ogórek kiszony lub konserwowy, ewentualnie pomidor
- sól, pieprz
Ogórek i drugą cebulkę bardzo drobno posiekać i wymieszać z majonezem, musztardą i cukrem. Dosolić i dopieprzyć do smaku.
Po upłynięciu potrzebnego czasu wyjąć kotlety z zamrażalki i na gorącym oleju usmażyć. Na drugiej patelni, suchej i bez tłuszczu, podgrzać przekrojone bułki. W bułkach układamy w dowolnej konfiguracji sałatę, plasterki ogórka czy też innych warzyw i kotleta przykrytego serem, pomiędzy smarując sosem.
No w końcu udało mi się przygotować jakiś „indywidualny” post.
Zobacz też:
5 komentarzy:
Super z Ciebie mama ;))) Stanęłaś na wysokości zadania, bo hamburgery prezentują się smakowicie ;))
Domowe burgery to najlepsze burgery :)
Dzięki :)
Muszę napisać w stylu blogów robótkowych: "Ślicznie się prezentuje!" :)
A przy okazji - czy musi być tak weryfikacja słowna przy komentarzach? Blogspot dba, żeby użytkownikom utrudnić życie. Kiedyś był jeden wyraz, teraz dorzucili jakieś numerki we mgle. Coraz częściej okazuję się robotem, bo nie potrafię prawidłowo odczytać.
Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your next
write ups thank you once again.
토토사이트
바카라
Prześlij komentarz