Akcja "Nie dajmy się E.coli!" dobiegła końca. Można chyba spokojnie powiedzieć, że przez te 10 dni panika na temat E.coli też dobiegła końca. Nie daliśmy się! Nadal (znowy?) jemy te podejrzane warzywa. I tak trzymać!
Jako że była to moja pierwsza akcja, nie obyło się bez drobnych (mam nadzieję) wpadek. Bardzo Was za nie przepraszam. Tym bardziej cieszę się, że tyle blogów wzięło udział w tej akcji. Nie zostawiliście mnie samej. Dziękuję!
A teraz czas na podsumowanie:
Do walki z paniką bakteriową stanęło 14 warzywnych wojowników:
w dywizji pomidorów:
- Chrupiąca sałatka z rzodkiewkami z bloga Co w książce kulinarnej ukryte
- Pomidory codzienne z bloga Zapiski kuchenne Peli
- Filety z kurczaka z oliwkami w sosie pomidorowym z bloga Dobre smaki
- Pomidorowy krem na gorąco z bloga Domi w kuchni
- Pomidory w jajeczniczkach z bloga Z rzadka notatki i gadki szmatki z szufladki, rabatki i z kątów chatki
- Krem ze świeżych pomidorów z bloga Dobre smaki
- Chłodnik pomidorowo-paprykowy z bloga Zapiski kuchenne Peli
- pododdział weteranów (archiwalne prorocze wpisy)
- Balsamiczne pomidorki bez EHEC z bloga Just Great Food
w pułku ogórków:
- Chrupiąca sałatka z rzodkiewkami z bloga Co w książce kulinarnej ukryte
- Sushi maki po polsku z bloga Dorota smakuje
- Kolej na ogórka z bloga Zapiski kuchenne Peli
- Zielona kanapka z bloga Zapiski kuchenne Peli
- Pomidory w jajeczniczkach z bloga Z rzadka notatki i gadki szmatki z szufladki, rabatki i z kątów chatki
- Chińska sałatka z ogórka z bloga Dobre smaki
- Sałatka z porem z bloga Healthy cooking methods
- Wiosenna ricotta z bloga Healthy cooking methods
- Pomidory w jajeczniczkach z bloga Z rzadka notatki i gadki szmatki z szufladki, rabatki i z kątów chatki
Na specjalne wyróżnienie (honorowe, bo przecież nie chodziło tu o nagrody) zasługują
- Pela (Zapiski kuchenne Peli) - Medal za Wytrwałość za przygotowanie aż 4 przepisów
- ABX (Z rzadka notatki i gadki szmatki z szufladki, rabatki i z kątów chatki) - Order Kreatywności za umieszczenie w jednym przepisie wszystkich trzech składników
3 komentarze:
Aaa... dziękuję za Medal! :)
Świetne (militarne) ujęcie tematu.
W imieniu produktów i swoim serdecznie dziękuję za wyróżnienie, tym bardziej, że dla nas był to prawdziwy koncert debiutów (i jak widać po bojowych nastrojach bardziej kołobrzeski niż opolski ;)
Bardzo się cieszę, że mogłam wziąc udział i zasilić szeregi wspaniałych kucharzy.
Wszystkim gratuluję super przepisów, a Tobie - Dobromiłko - gratuluję dobrej i jednak potrzebnej akcji :)
Jednak po ilości przepisów widac, że mało osób nie poddało się wyimaginowanej panice, a szkoda...
Gratuluję osobom wyróżnionym i cieszę się, że mimo, iż Kołobrzeg blisko niemieckiej granicy to nie daliśmy się E.coli :))
Pozdrawiam!
Prześlij komentarz