- 70 g łuskanych orzechów włoskich
- 40 g łuskanych orzechów laskowych
- 2/3 tabliczki czekolady (ok. 65 g)
- 200 g masła
- 150 g cukru
- 200 g mąki
- 4 jajka
- szczypta soli
- opakowanie cukru waniliowego
- pół opakowania proszku do pieczenia
- tabliczka gorzkiej czekolady
- orzechy do posypania
Utrzeć masło z cukrem. Ucierając dodawać żółtka, cukier waniliowy, sól. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Ubić pianę z białek. Delikatnie połączyć wszystkie składniki.
2 komentarze:
Tak patrzę na składniki i dochodzę do wniosku, że pewnie wyjadłabym połowę na surowo :)
Nie da się ukryć, że przy rozdrabianiu czekolady musiałam ćwiczyć siłę woli. Zostałam nagrodzona umorusanymi palcami, które można było pooblizywać. :-D
Prześlij komentarz