Co można zrobić z sosem czosnkowym, który został po weekendowej pizzy? Pastę orzechową! Nie wiem czemu po Internecie taka pasta krąży pod nazwą "rosyjska". Zostawiłam tę nazwę, ale pewnie jest ona równie adekwatna do rzeczywistości jak ryba po grecku...
Z powodów, o których wspomniałam na początku, używam tu już zrobionego sosu czosnkowego. Przy jego braku wystarczy użyć kilku posiekanych ząbków czosnku, paru łyżek śmietany lub jogurtu i dosypać pieprzu.
Składniki:
Polecam wszystkim, którzy lubią orzechy na ostro.
Z powodów, o których wspomniałam na początku, używam tu już zrobionego sosu czosnkowego. Przy jego braku wystarczy użyć kilku posiekanych ząbków czosnku, paru łyżek śmietany lub jogurtu i dosypać pieprzu.
Składniki:
- 30 dag półtłustego białego sera
- ok. 15 orzechów włoskich
- kilka łyżek sosu czosnkowego
- łyżka masła
Polecam wszystkim, którzy lubią orzechy na ostro.
2 komentarze:
chwilowo nie mogę jeśc twarogu, ale brzmi pyszne
Fajny przepis ale jestem uczulony na jedzenie
Prześlij komentarz